Frans Bauer

Over Frans

Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar een ding: zanger worden. 

Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit in een oplage van 500 stuks. 

Twee jaar later begint hij zanglessen te nemen en treedt hij vervolgens regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. Op die manier bouwt hij een trouwe groep fans op. 

Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Ancora

Is het mogelijk om een welhaast vergeten muziektraditie nieuw leven in te blazen, opnieuw op de kaart te zetten? Ja, dat kan. Ancora bewijst dat. Wie deze groep hoort zingen, waant zich onmiddellijk op volle zee om het in scheepvaarttermen te omschrijven. Want in die hoek vinden we Ancora: de aloude Shantyliederen. De naam van de groep is overigens ontleend aan de Latijnse benaming voor anker.

Wie de groep Ancora een beetje volgt, weet dat het gezelschap het jaar 2016 grotendeels heeft gebruikt om aan een nieuw album te werken en aan filmopnamen voor de bijbehorende dvd. Het spreekt voor zich dat dit een enorme klus is, maar die is geklaard. Het derde album van Ancora heeft als titel Door Weer En Wind meegekregen.

Een toepasselijke titel, want clips opnemen moet je ver vooruit plannen en dan loop je het risico dat op de gekozen bestemming juist op dat moment windkracht acht en stevige plensbuien je pad kruisen. De hoesafbeelding spreekt wat dat betreft boekdelen. We zien de groep in een stevige regenbui lopen met forse tegenwind. Ancora deinst daar niet voor terug. Sterker nog: het past eigenlijk wel bij ze. De mannen zijn inmiddels wel wat gewend


Melrose

Melrose, deze vijf knotsgekke muzikanten weten iedereen in de stemming te brengen met een allround, top 40/100 repertoire. Als ze met hun persiflages op de proppen komen is de show compleet! Melrose vindt het belangrijk plezier te beleven aan een optreden en dat te delen met het publiek.

Melrose gaat tot het uiterste gaan om elk optreden tot een onvergetelijke happening te maken. Elke uithoek in Nederland heeft Melrose al gezien. In alle windrichtingen knalde de succesformatie van het podium en wordt de band gevolgd door een grote groep vaste fans. Een sensatie die niemand mag missen! De populaire band Melrose staat inmiddels al jaren aan de top. Waar deze band ook speelt, iedere keer weer weten ze te verrassen met een spectaculaire show.

Stef Ekkel


Jannes

Jannes kan de geschiedenis in als een van de meest productieve artiesten in Nederland. Wij Vieren Het Leven is Jannes’ twaalfde studio-cd in dertien jaar tijd. Een album dat, net als zijn voorgangers, geen enkel spoor van creatieve slijtage vertoont. Keer op keer weet de zanger nieuwe muzikale paden te bewandelen en daarbinnen toch een typisch Jannes-geluid neer te zetten.

Dat specifieke geluid van Jannes kennen zijn fans maar al te goed. Lekker mee te zingen, uit het leven gegrepen, vrolijk en een tikje melancholisch. Maar wel steeds in verrassende muzikale stijlen. Inmiddels heeft Jannes ruim 500.000 cd’s verkocht, goud en platina behaald, meerdere grote hits gescoord en vele muziekprijzen gewonnen. In september 2012 togen zijn fans massaal naar de Rotterdamse Ahoy, waar Jannes met een uitverkochte show liet zien tot de grootste artiesten in het land te behoren. Zonder het afstandelijke wat daar bij andere sterren soms nog wel eens bij komt kijken. Een man van het volk. Het schoolvoorbeeld van een artiest die groot geworden is door volledig zichzelf te blijven. De nuchtere Drent heeft als bijnaam ‘Koning der Piraten’. Maar de koning is niet verheven boven zijn onderdanen. “Bij mij is niemand een VIP”, aldus Jannes, die dit jaar zijn veertigste verjaardag vierde. “Iedereen is gelijk. We doen dit met zijn allen.”


(c)2019 Meezingfestijn.nl Bamos - Laat internet werken Inloggen